21. heinäkuuta 2014

Pehmeä mustikkapaistos

Mökillä kaikki takapihan mustikkapensaat notkuivat pulleita marjoja. Suurin osa piti pistää poskeen siltä seisomalta (ainakin 1-vuotias poikani teki niin), mutta eipä siinä kauaa nokka tuhissut kun poimi muutaman desin tätä mustikkapaistosta varten. Mökkihöperöityminen sai aivan uudet ulottuvuudet, kun huomasin että minun oli aivan pakko päästä leipomaan vaikkei mökin kaapeista löytynytkään niitä perinteisiä mustikkapiirakka-aineksia. Ilman voita ja tavallisia vehnäjauhojakin voi kuitenkin ilmeisesti tehdä jotain taivaallisen hyvää! Jätin reseptistä pois kaurahiutaleet (eikö kaikissa paistoksissa muka ole kaurahiutaleita?), mutta jos haluttaa leipoa oikea "terveyspommi", voi niitäkin toki joukkoon lisätä. Itse kuitenkin pidin tästä pehmoisesta mustikkapaistoksesta juuri sellaisenaan, juuri uunista tulleena, vaniljajäätelönokareen kera tarjoiltuna! 


Pehmeä mustikkapaistos (4-6:lle)

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl maitoa tai mehua
3-4 dl mustikoita
tomusokeria hunnutukseen

Voitele syvä n. 1,4 litran vetoinen uunivuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Lisää öljy. Sekoita keskenään toisessa kulhossa jauho, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe ja lisää kuivat aineet seokseen. Sekoita varovasti sekaisin. Lisää viimeiseksi maito tai mehu ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle mustikat. Suurin osa mustikoista vajoaa paiston aikana pohjalle, joten jos haluat varmistaa, että pinnallakin on mustikoita, lisää muutama mustikka paistoksen pinnalle paistamisen loppuvaiheessa. Paista mustikkapaistosta 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes paistokseen pistettyyn veitseen/tikkuun ei enää tartu taikinaa. Hunnuta paistos halutessasi tomusokerilla ja tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti