7. syyskuuta 2014

Rapea sitruunakakku

Yhtenä iltana huomasin, että minulla oli ensinnäkin hiukan makeannälkä ja toisekseen kasa sitruunoita järkevää käyttötarkoitusta odottamassa. Sitruuna on leipomisen raaka-aineena todella suosittu joten ei ollut varsinaisesti lainkaan vaikeaa löytää jotain helppoa ja nopeaa sitruunaista reseptiä. Sinänsä en suosittele kenenkään syövän pelkkää sitruunakakkua iltapalaksi, mutta huh kun helpotti! Fiona Cairnsin Kahvipöydän kauneimmat kakut ei pettänyt taaskaan. Puolitin tuon alla olevan reseptin, jolloin kakusta riitti "kolmelle" hengelle (eli minulle ja miehelleni) ja paistoin sen 15 cm:n kakkuvuoassa. Päälle kaadettava sitruunasiirappi pakkautui meidän kakussa tuohon keskelle, mutta jos olet huolellisempi ja kärsivällisempi niin koeta saada sitruunasiirappi kaadettua kakun pinnalle tasaisemmin! Pieni varoituksen sana: kakku on todella sitruunaista ja makeaa ja katoaa lautaselta hyvin nopeasti..!


Rapea sitruunakakku (6 annosta)

175 g voita
175 g vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
175 g ruokokidesokeria
1 ison vahaamattoman sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

Kuorrute
1 sitruunan mehu
100 g hienoasokeria

Voitele halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuoka. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sulata voi pienessä kattilassa ja siirrä sivuun jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella hyvin vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 minuuttia) Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voisula ja kääntele sekaan myös varovasti jauhot ja sitruunankuori. Kaada sitruunamehu hiljalleen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia eli kunnes kakun keskelle tökättyyn tikkuun ei enää jää taikinaa. Valmista rapea päällys sekoittamalla sitruunamehu ja sokeri pienessä kulhossa. Heti kun nostat kypsän kakun uunista, tee sen pintaan pieniä reikiä coctailtikulla tai esimerkiksi neulepuikolla. Kaada sitruunasiirappi tasaisesti kakun pintaan ja anna jäähtyä vuoassaan kokonaan. 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti