8. syyskuuta 2014

Tuplasuklaa-vaahterasiirappiletut

Kun harrastaa leivontakirjojen pläräystä, niin lopulta suurin osa resepteistä skipataan ja unohdetaan. Jotkin reseptit on kuitenkin yksinkertaisuudessaan niin houkuttelevia, ettei niitä vain yksinkertaisesti voi olla testaamatta! Näin kävi HerkkuLeivonta-lehden numeroa 2/2014 selatessani. Tuplasuklaa + vaahterasiirappi + lettu kuulostaa jo paperilla ähkyntäyteiseltä, ja semmoisia näistä letuista tulikin. Yleensä olen paistellut ihan normilettuja ja vaihdellut vain lisukkeita, mutta suklaiset letut upposivat kuitenkin paremmin kuin hyvin. Vaahterasiirapista valmistettua suklaakastiketta tuli kuitenkin tällä reseptillä vähän reilu annos, mutta kunnon suklaasuu voi tietenkin kauhoa kastiketta sellaisenaan, jos kaikkien lettujen jälkeen siis vielä siihen kykenee. Lettuihin kannattaa valita mieleisensä suklaa, jos et esimerkiksi pidä kitkerästä 70% suklaasta niin valitse joku sellainen suklaalaatu, jossa kaakaoprosentti ei ole noin korkea. Jos lettutarjoilusta haluaa astetta terveellisemmän, voi letut tarjoilla tuoreiden mustikoiden tai muiden marjojen kera. 


Tuplasuklaa-vaahterasiirappiletut (n. 20 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl fariinisokeria
2,5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl suklaata rouhittuna/raastettuna
voita tai rypsiöljyä (tai muuta neutraalin makuista öljyä) paistamiseen

Suklaasiirappi
150 g tummaa suklaata palasina
1,25 dl vaahterasiirappia
0,6 dl kermaa


Sekoita keskenään vehnäjauhoja, leivinjauhe, kaakao ja sokeri. Lisää joukkoon maito, kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikina on tasaista. Anna tasoittua n. 5 minuuttia. Sekoita raastettu suklaa lettutaikinaan. Paista lettuja kuumalla pannulla n. 1-2 minuuttia per puoli, kunnes molemmat puolet ovat kullanruskeita. Valmista suklaasiirappi laittamalla suklaa, vaahterasiirappi ja kerma kattilaan (vesihauteeseen tarvittaessa). Lämmitä seosta ja sekoita n. 3-4 minuuttia, kunnes seos on sulanutta ja sileää. Tarjoile letut suklaasiirapin ja esimerkiksi tuoreiden mustikoiden kera. Letut voi myös pakastaa!




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti