27. maaliskuuta 2015

Browniepohjaiset keksitaikinajuustokakkupalat

Browniejuustokakkukeksipalat, browniepohjaiset juustokakkutäytteiset ja keksipäällysteiset palat, brownie bottom cookie dough cheesecake bars, pipeti papeti puuh, varsinaisia nimihirviöitä kaikki! Olenko kertonut että olen jälleen ottanut omakseni teiniaikani suosikkisivuston, tumblrin? Tumblr lienee jokaisen eskapistin suosikkisivusto ja siellä pläräilyyn voisi käyttää pidemmänkin tovin, jos vaan kokisi sen tarpeelliseksi siis. Tumblrin ihmeellisestä ja jokseenkin tyhjänpäiväisestä maailmasta olen bongannut muutamia superherkulliselta vaikuttavia reseptejä, ja nämä browniepohjaiset keksitaikina...jnejne...palatkin ovat pläräilyni tulosta! Alkuperäinen resepti on täältä peräisin. Reseptissä käytetään mittayksikkönä cupseja, joten olen koettanut muuntaa ne taas helpommin lähestyttävään muotoon! 

Miltä nämä kolmikerroksiset ähkypalat sitten maistuivat? No, tuhdilta ainakin! Suklaata paloissa on riittämiin, mutta keskellä oleva juustokakkukerros tuo kokonaisuuteen mukavaa raikkautta. Voin kuitenkin varoittaa, että jopa yksi pala näitä saattaa riittää makeannälän sammuttamiseen joten älä leivo koko satsia vain itsellesi! Kutsu kaverit tai perhe kylään! Jos aion jatkaa amerikkalaistyylistä leivontaa taas pian, voisi vuorossa olla jotain jossa on vaahtokarkkeja tai maapähkinävoita... Tai miksei vaikka kumpaakin... hmmm...


Browniepohjaiset keksitaikinajuustokakkupalat (n. 12 kpl)

Browniepohja:
115 g voita (1 stick)
vajaa 2,5 dl sokeria (1 cup)
vajaa 2,5 dl tummaa kaakaojauhetta (1 cup)
1/4 tl suolaa (jos käytit suolatonta voita. Jos käytit suolattua, jätä ylimääräinen suola pois)
½ tl vaniljaa (jauheena, uutteena tai aromina)
2 isoa kananmunaa
reilu 1 dl vehnäjauhoja (½ cup)

Juustokakkutäyte:
2 pkt / 400 g maustamatonta tuorejuustoa 
reilu 1 dl sokeria (½ cup)
2 isoa kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja

Keksitaikina:
4 rkl huoneenlämpöistä voita
3/4 dl fariinisokeria (1/3 cup)
reilu 0,5 dl sokeria (1/4 cup)
1/4 tl suolaa (vähennä määrää jos käytit suolattua voita)
1 tl vaniljaa
2 rkl maitoa
1 3/4 dl vehnäjauhoja (3/4 cup)
reilu 1 dl rouhittua tummaa suklaata (1/2 cup)

Ota ainesosat huoneenlämpöön hyvissä ajoin, esimerkiksi 1 tunti ennen leivonnan aloittamista.

Vuoraa foliolla n. 20 cm x 20 cm kokoinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.

Sulata voi ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe, sokeri ja suola, jos käytät sitä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä, jos seos on vielä kuumaa. Sekoita sitten joukkoon vanilja ja huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 15 minuuttia. Anna browniepohjan jäähtyä hieman ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

Valmista juustokakkutäyte vatkaamalla tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon  kananmunat, jauho ja suola kunnes seos on tasaista ja lopeta sitten vatkaaminen. Kaada juustokakkuseos jäähtyneen browniepohjan päälle. 

Valmista keksitaikina vatkaamalla huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon suola, vanilja ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon sitten jauhot ja viimeiseksi suklaarouhe. Muotoile keksitaikinasta käsilläsi pieniä palloja ja litistä ne käsiesi välissä lituskaisiksi. Asettele keksitaikinaletut juustokakkumassan päälle vuokaan. Laita vuoka sitten uuniin takaisin 160 asteen lämpöön noin 50 minuutiksi, tai kunnes juustokakkumassa vaikuttaa sinusta kiinteältä ja keksitaikina on kullanruskeaa. Anna vuoan jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi jäähtymään ennen tarjoilua. Nämä browniepalat säilyvät hyvinä noin 3 päivää jääkaapissa.  



2 kommenttia :

  1. Nam, näin foorumilla postauksesi ja piti tulla ihan blogiin asti ihmettelemään, vaikuttaa erittäin makealta herkulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos kun saavuit tänne asti ihmettelemään! :) oli kyllä varsin makeaa, suklaista ja kermaista tämä! Täydellistä lohduketta :D

      Poista