27. maaliskuuta 2015

Raikas vadelmajuustokakku (gluteeniton)

Kotoilijaleipuri on tullut tiensä päähän. 
Siirry UUTEEN BLOGIIN TÄSTÄ! 




Oman poikani syntymäpäiviä vietettiin vielä erikseen kavereiden kesken, mutta perhejuhlista kummittelemaan jääneen ähkyn takia halusin leipoa ihanille ystävilleni jotain raikasta ja pirteää. Reseptin tähän ihanaan kakkuun bongasin Ruokatorstai leipoo -kirjasta, jonka suosittelen ehdottomasti lukemaan. Löytyipä kirjasta ohje myös näihin toffeesuklaaleivoksiin eli herkkupaloihin joita minua on pyydetty useaan otteeseen leipomaan uudelleen ;) Tähän kakkuun käytin ulkomaisia pakastevadelmia, joten lopputulos on hieman erilainen kuin tuossa alkuperäisessä reseptissä. Kesällä pakastevadelmat voi tietenkin korvata kotimaisilla, jolloin niitä ei sitten tarvitse keitelläkään. Lisäksi korvasin tavalliset digestivekeksit gluteenittomilla vastaavilla.

Tämä vadelmajuustokakku on ensimmäinen leivonnainen, johon olen käyttänyt liivatetta. Pitkään olin ylpeä siitä etten ole liivatetta ikinä käyttänyt, mutta nyt annoin periksi. Ja hitsi, olihan tämä kakku todella hyvää! Varmasti tästä kyllä pystyisi sen vegaaniversionkin tekemään...



Raikas vadelmajuustokakku (n. 12 palaa) 

Keksipohja
1 pkt gluteenittomia digestivekeksejä
60 g voita

Täyte:
200 g pakastevadelmia
½ dl tomusokeria
7 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rahkaa (rasvatonta)
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Kiille:
200 g pakastevadelmia
2 rkl vettä
1 dl hyytelösokeria

Vuoraa  halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa digestivekeksit hienoksi, sulata voi ja kaada keksimurskan joukkoon. Sekoita ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Keitä vadelmia kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri. Voit halutessasi myös soseuttaa vadelmat sauvasekoittimella. 

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri vähitellen. Lisää vaahdon sekaan rahka, huoneenlämpöinen tuorejuusto sekä jäähtynyt vadelmaseos. 

Kiehauta ½-1 dl vettä. Purista liivalehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kiehuvan veden sekaan. Sekoita ja anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Kaada jäähtynyt seos kermatäytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 3-4 tuntia. 

Valmista kakun päälle kiille keittämällä vadelmia ja vesitilkkaa noin 5 minuutin ajan. Siivilöi seos halutessasi tiheän siivilän läpi, jolloin joukkoon ei enää jää vadelman siemeniä. Kaada siivilöity seos takaisin kattilaan ja kiehauta hyytelösokerin kanssa noin 5-10 minuutin ajan. Anna vadelmaseoksen jäähtyä huoneenlämmössä ja kaada se sitten vuokaan juustokakkumassan päälle. Anna kakun jähmettyä seuraavaan päivään. 

Tarjoilupäivänä vedä kakkuvuoan reunat veitsellä ja irrota kakku vuoastaan. Tarjoile ja nauti!








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti