25. tammikuuta 2016

Taateli-suklaakakku (vegaaninen)

Teimme joulukuussa talvisen retken mamilaan eli isoäitini luokse. Tuliaisiksi vein tämän vegaanisen taateli-suklaakakun, jonka kylkeen vatkasimme kookoskermaa. Kakku oli todella suklainen ja kuohkea. Mietin että tätä samaa reseptiä pienin muutoksin voisi käyttää täytekakkupohjanakin. 


Taateli-suklaakakku (vegaaninen)

300 g vettä / water
250 g kuivattuja taateleita / dried dates

200 g makeuttamatonta kasvimaitoa  (itse käytin soijamaitoa) / unsweetened plant-based milk
2 tl omenaviinietikkaa / apple vinegar
110 g rypsiöljyä (tai muuta neutraalin makuista öljyä) / canola oil
2 tl vaniljasokeria / 1 tsp vanilla sugar
290 g vehnäjauhoja / wheat flour
170 g ruokosokeria / cane sugar
80 g kaakaojauhetta / cocoa powder
2 tl ruokasoodaa / 2 tsp baking soda
1 tl leivinjauhetta / 1 tsp baking powder
1/4 tl suolaa / 1/4 tsp salt

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes taatelit ovat pehmenneet. Soseuta seos ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka.

Sekoita taateliseokseen kasvimaito, omenaviinietikka ja rypsiöljy. Sekoita keskenään toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet ja nesteet keskenään sekaisin ja kaada massa kahvikakkuvuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan kunnes pystyt paljain käsin kumoamaan kakun ritilälle. Anna jäähtyä ja syö mieluiten vasta seuraavana päivänä. Säilytä pussissa huoneenlämmössä.

--

Heat the water and dates to boil. Let simmer in medium heat until the dates are softened. Puree the date and water mixture and let cool to room temperature.

Heat the oven to 175 degrees celsius. Grease and flour the cake pan.

Mix milk, apple vinegar and canola oil with the dates. Shift together in a separate bowl all the dry ingredients. Mix the dry ingredients with the date mixture and pour the batter into the cake pan. Bake it for about 30 minutes or until it's cooked. Let the cake cool in its pan until you can turn it over bare handed. Let cool completely and eat preferably not until the next day!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti