6. marraskuuta 2016

Kaakaokiille



Kotoilijaleipuri on tullut tiensä päähän. 
Siirry UUTEEN BLOGIIN TÄSTÄ!

Suklaa-inkiväärileivokset

Peilikiilteen tavoin myös kaakaokiille on oivallinen tapa viimeistellä mousseleivokset- ja kakut. Se asettuu ohueksi, kevyeksi ja helposti leikattavaksi kerrokseksi, joten se on parempi vaihtoehto kevyisiin mousseleivoksiin kuin esimerkiksi ganache. Kaakaokiilteestä on erilaisia variaatioita, joissain käytetään suklaata seassa jolloin osuvampi nimitys voisikin olla suklaakiille. Alla kuitenkin resepti hyvin simppeliin ja klassiseen kaakaokiilteeseen!

Kaakaokiille

80 g vettä
240 g sokeria
80 g kaakaojauhetta
160 g vispikermaa
12 g liivatelehtiä




Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja jätä siivilään odottamaan. Siivilöi kaakaojauhe erilliseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja keittele kunnes sokeri sulaa. Kaada joukkoon koko ajan vispaten kaakaojauhe. Kiehauta sekoittaen seos ja ota liedeltä. Kiehauta myös vispikerma, ota pois liedeltä ja liuota liivatelehdet kerman joukkoon. Kaada kermaseos kaakaojauheseoksen joukkoon. Blendaa seos tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi tiheän siivilän läpi toiseen kulhoon. Anna kaakaokiilteen jäähtyä noin 20-30 asteiseksi ennen käyttöä. Muista sekoitella aina välillä, jotta kiille jäähtyy tasaisesti. Jos haluat nopeuttaa prosessia, laita kiillekulho kylmävesihauteeseen. Kuorruta kakut ja leivokset mieluiten jäisenä. Kaada reilu annos kiillettä kakun päälle tasaisena nauhana ja anna ylimääräisen kiilteen valua reunoja pitkin alas. Ylijääneen ja reunoilta alas valuneen kiilteen voi säilyttää jääkaapissa ja lämmittää uudelleen seuraavaa käyttöä varten.

4 kommenttia :

  1. Mä teen kans kaakaokiilteen samantyylisellä ohjeella. Tykkään siitä tosi paljon :) kauniita nämä pikku kakkuset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kaakaokiille on kyllä yksi kätevimmistä tavoista tehdä näyttävä moussekakku helposti! :)

      Poista